Pääkirjoitus
Aloittavan yrityksen haasteita

Besase Oy on ”taklannut” jo lähes kaikki aloittavan yrityksen isoimmat haasteet. Jälkiviisaana voisi sanoa, että aika hoitaa omalla painollaan monta asiaa. Luottamus tavarantoimittajien, rahoittajien ja asiakkaiden keskuudessa ei vain synny päivässä vaikka olisi kuinka hyvä

Moni asia hidastaa aloittavan yrityksen alkuvaiheen spurttia. Vakuuslaitokset eivät luota ja myy vakuuksia, pankit eivät myönnä luottoa, tavaran toimittajilla maksuajat ovat lyhyitä ja asiakastileille vaaditaan vakuuksia.

Olemme onnistuneet ohittamaan tämän vaiheen. Vakuuslaitos Nordic guarantee hoitaa edullisesti ja hyvällä palvelulla vakuudet kuntoon, Nordea hoitaa pankkiasiamme ja erilaiset yritykset tarjoavat aktiivisesti meille palveluja asiakastileineen.

Yhteiskunta toisaalta tukee ja toisaalta estää aloittavien yritysten toimintaa

On monia erilaisia ja hyviä tukia aloittaville yrityksille. Finnvera myöntää pienellä henkilökohtaisella riskillä kohtuullisen edullista rahoitusta, starttirahalla yrittäjä saa edes pientä palkkaa eikä tarvitse maksaa kaikkea lainalla ja ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen on mahdollista saada tuki. Samalla yhteiskunta tehokkaasti estää aloittavia yrityksiä. Hankintamenettelyissä on 3 vuoden liikevaihtovaatimuksia, yrityksen luokituksen vaatimuksia (Rating) ja useita referenssivaatimuksia.

Mekin otimme alkuvaiheessa Finnveran lainan. Lainalla olemme lähinnä varmistaneet käyttöpääoman riittämisen projektien alkuvaiheen materiaalihankinnoissa sekä rahoittaneet muutaman alussa tarvittavan investoinnin. Finnveran toiminnasta on vain hyvää sanottavaa joka tasolla.

Isompi haaste oli alussa 3 vuoden liikevaihtovaatimukset ja referenssit. Onneksi saimme alkuvuosina asiakkaita, jotka uskoivat osaamiseemme. Yksi näistä yrityksistä oli Peab, jonka Puuviikin viiteen puukerrostaloon teimme palosuojauksen. Nyt liikevaihtomme ja referenssilistamme ei aiheuta enää ongelmia. Olemme päässeet mukaan kaikkiin tarjouspyyntöihin tarjoamaan, jotka olemme katsoneet
sopivan meille ja joista tiedämme suoriutuvamme hyvin.

Tämän numeron artikkelit liittyvät aloittavan yrityksen haasteiden ratkaisuihin

ISSN 2243-0393